Rondleiding

Balie en wachtkamer

Bij binnenkomst in onze dierenkliniek kunt u zich melden bij de balie. Vanuit deze plek wordt de praktijk ‘bestuurd’. Via de balie komen alle telefoongesprekken binnen, worden afspraken gemaakt, informatie gegeven aan clienten en worden medicijnen en diervoeders verstrekt. De assistente zal uw (dier)gegevens opvragen en de reden van uw komst noteren, waarna u kunt plaatsnemen in onze ruime, diervriendelijke wachtkamer.

Behandelkamer

De dierenarts zal uw huisdier in de spreekkamer uitgebreid onderzoeken en indien nodig een behandeling opstarten. Onze nieuwe automatische behandeltafel heeft als bijzonderheid dat het tevens een electronische weegschaal is zodat uw huisdier meteen gewogen wordt. Ook kan de tafel helemaal naar beneden, u hoeft dus niet te tillen. Sinds kort hebben wij de beschikking over een extra ruimte die we kunnen gebruiken bij een euthanasie en voor het maken van een echo.

Opname

Indien een operatie, gebitsbehandeling of andere ingreep onder narcose noodzakelijk is wordt uw huisdier opgenomen in onze verwarmde, lichte en overzichtelijke opnameruimte. Ook als een dier ter observatie moet blijven of voor nadere behandeling of onderzoek (kleine ingrepen, herhaald bloedonderzoek, infuus, ingeven van medicatie, rontgenfoto’s) kan besloten worden tot opname. Dagelijks is er telefonisch contact tussen de eigenaar en de dierenartsen en er is altijd de mogelijkheid om het dier te bezoeken.

Voorbereidingskamer

De voorbereidingsruimte wordt gebruikt om de dieren die geopereerd zullen worden onder narcose te brengen. Vervolgens wordt het operatieveld geschoren, gewassen en gedesinfecteerd. Indien nodig wordt hier tevens een tube ingebracht (om de toegang tot de luchtpijp open te houden en voor het aansluiten van gasanaesthesie) en/of een infuus aangesloten. Indien het dier gereed is wordt het naar de operatiekamer gebracht. Om het narcose-risico beter in te kunnen schatten, adviseren wij om bij dieren ouder dan 8 jaar en bij risico patienten vooraf een bloedonderzoek te doen.

Operatiekamer

In de operatiekamer beschikken wij over zeer veilige narcose-apparatuur (gasanesthesie), ECG en hartbewaking.
In overleg met de narcose-deskundige van de Universiteitskliniek Utrecht hebben we aangepaste narcoses voor bijvoorbeeld nier- of hartpatiƫnten, zodat ook deze dieren veilig onder narcose gebracht kunnen worden. Naast de veel voorkomende operaties zoals castratie en sterilisatie doen wij ook orthopedische operaties en schildklieroperaties.

Muiden

In onze spreekkamer in muiden beschikken wij over een electronische behandeltafel die helemaal omlaag kan, zodat u uw dier meer hoeft te tillen. Hij is ook voorzien van een weegschaal, zodat uw dier automatisch gewogen wordt. Uiteraard omringen wij uw huisdier met de beste medische zorg en staan wij altijd open voor uw vragen.